1-1

Despre Decoraţiuni

Decorațiunile interioare din casă reflectă personalitatea fiecăruia dintre noi. În momentul în care ne hotărâm să decorăm sau să redecorăm casa, ne imaginăm cu ne-ar plăcea să arate sau ce obiecte decorative ar trebui să conțină. Nu uita ca în primul rând trebuie să hotărești stilul pe care îl vei urma, pentru ca decorațiunile pe care le vei achiziționa să fie în concordanță una cu cealaltă. Există patru stiluri principale pe care le poți adopta: casual, formal, comtemporan și tradițional.

Stilul casual conține câteva elemente definitorii. Printre acestea se găsesc detaliile simple, tapițerie moale, decorațiuni din materiale textile și elemente dreptunghiulare sau ușor curbate. Culorile sunt de cele mai multe ori neutre precum gri, bej, alb sau culori pastelate. Materialele sintetice predominante sunt bumbacul, inul și lâna. Pentru mobilier alege mereu piese lungi și largi, mese de dimensiuni mari fabricate din lemn de esență ușoară. Feroneria uşilor şi a sertarelor sunt fabricate, de obicei, din fier, alamă, porţelan şi lemn cioplit, iar ferestrele sunt acoperite cu obloane mari şi jaluzele. Pentru culoare adaugă plante sau flori confecţionate din mătase.

Dacă eşti adepta stilului formal, atunci trebuie să ai în vedere că acesta cere ca ferestrele, mobilierul, pardoseala şi accesoriile să fie într-o simetrie perfectă, aranjate pe o axă dreaptă. Dacă ai o casă în care ai pereţi înalţi şi ferestre foarte mari, atunci stilul formal ţi se pretează perfect. Mobilierul trebuie să conţină părţi unicate, suprafeţele de lemn să fie bine lustruite şi să ai accesorii antichităţi sau reproduceri aproape exacte. Pentru ca să te aproprii cât mai mult de stilul formal foloseşte picturi originale în ulei, candelabre de cristal, pedele şi draperii sofisticate, covoare persane şi veselă din porţelan fin, argint sau cristal.

Cu siguranţă te atrage şi stilul contemporan. Noile designuri propun simplitate, subtilitate, texturi şi linii clare. Albul, neutrul şi negrul sunt principalele culori pe care să le foloseşti dacă vrei să îţi decorezi casa în stil contemporan, dar trebuie să existe şi accente de culori vii şi puternice. Trebuie să ai în vedere că amenajarea se face cât mai simplu, astfel încât să nu fie un spaţiu înghesuit şi aglomerat. Pentru tapiţerie foloseşte culori precum negru, alb sau tonuri neutre, fabricate din fibre naturale. Adaugă culoare prin folosirea perdelelor, draperiilor şi pernelor decorative în culori puternice. Încăpererea trebuie să fie iluminată corespunzător, iar pentru asta poţi folosi spoturi mici. Nu uita nici de tablouri cu ramă de metal sau lemn negru, de plante mari şi de vesele cu diferite forme geometrice.

Dacă vrei să mergi pe stilul tradiţional află că acesta presupune ordine şi mobilă aranjată în perechi. Stilul tradiţional este marcat de motive florale, forme geometrice şi dungile atenuate. Paleta de culori include tonuri de culoare apropiate. Ca şi accesorii poţi folosi perdele şi draperii simple, veselă din porţela, argint sau sticlă, lămpi, plante, cărţi aşezate simetric.

Nu uita, până la urmă ori stil ai alege, crede în gusturile tale. Nimeni nu poate reda mai bine decât tine ceea ce simţi sau vrei să simţi când ajungi acasă lângă familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *